0
0
0
s2sdefault
Wie betaalt de jurist? Vaststellingsovereenkomst

Je werkgever wil afscheid van je nemen, ontslag. Misschien zag je het aankomen, misschien ook helemaal niet. Wat nu?

Als hij jouw instemming krijgt, is het UWV of de rechter niet nodig. Hij biedt je daarom een vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst aan.

Maar hoe weet je nu of het klopt wat er in staat? Hou je recht op WW? Krijg je voldoende geld mee? Is aan alles gedacht?

Er zitten inderdaad nogal wat haken en ogen aan het tekenen van een overeenkomst. Voor je het weet krijg je onvoldoende geld mee of geen transitievergoeding. Ook kan het zomaar zijn dat je geen uitkering krijgt. Dat is het laatste wat je wilt.

Een eerste advies: Teken nooit zomaar zo'n overeenkomst. 

 

En wat nu? Je hebt twee opties:

1. Je gaat niet akkoord. De werkgever moet dan naar het UWV of de rechter voor het ontslag.

2. Je komt even bij mij langs. Virtueel is voldoende ;-)   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , chat of 06-36437303

 

Optie twee: JuriMail

Kies je voor optie twee dan praat ik je overeenkomst met je door en beoordeel of je alles krijgt waar je wettelijk recht op hebt en of je netjes wordt behandeld. Ook overleg ik met je of het verstandig is om te tekenen. Zeker als je eigenlijk helemaal niet weg wilt, is het belangrijk om te weten wat je rechten zijn. Het kan zo maar zijn dat een ontslag via de rechter echt niet zal lukken, omdat er helemaal geen echt goede reden is om jou te ontslaan! 

Ik communiceer met je werkgever over het ontslag en als je de vaststellingsovereenkomst wilt tekenen, onderhandel ik over noodzakelijke wijzigingen en over je opzegtermijn en je vergoeding. Voldoet de vergoeding aan de wettelijke eisen en is dat wel voldoende of heb je recht op méér? Veelal kun je veel meer geld meekrijgen dan in eerste instantie wordt geboden! Ik hou doorlopend contact met je en je kunt me altijd tussendoor bellen of mailen. 

 

En dan de vraag waar ik mee begon: Wie betaalt de jurist?

De meeste werkgevers zullen een vergoeding geven voor het inschakelen van een jurist. Het is namelijk ook in hun belang dat jij goed weet wat je tekent.

Een werkgever moet voldoende uitleg geven over de gevolgen van de overeenkomst en wil natuurlijk ook graag dat je niet terugkomt op je besluit. 

Kijk dus even na of er een vergoeding is opgenomen, dan weet je waar je aan toe bent. 

En mocht dat niet zo zijn? Bel of mail me toch even. Wie weet breng ik je werkgever wel op andere gedachten. ;-)

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., chat of 06-36437303