0
0
0
s2sdefault
Valtijnsdag liefde op de werkvloer

Dinsdag is het weer zover. Valentijnsdag. Ben jij verliefd op een collega? Heb je het al verteld? Kom op: Valentijnsdag laat je toch niet zomaar voorbij gaan?

Verliefd op een collega, een manager, je baas. Je bent echt niet de enige. Liefde op het werk komt heel veel voor. Geen wonder ook. Je hebt vaak dezelfde achtergrond, dezelfde interesses en ziet elkaar ook nog eens heel vaak.

Maar.. kan het nu eigenlijk wel?

 Ja, het kan! Stuur die kaart maar weg, geef dat stiekeme briefje maar door.

Bekijken we het juridisch dan wordt je liefde ondersteund door art. 10 Grondwet en art. 8 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Je hebt recht op privacy en recht op vrije partnerkeus.

Maar let op: je bedrijf kan een gedragscode hebben. Er even voor het gemak van uitgaande dat het een goede code is: Hou je er aan!

De regels in de code gaan meestal over openheid over je relatie en extra regels indien er sprake is van functie-ongelijkheid. Bijvoorbeeld een relatie met je manager, die jou ook beoordeelt. 

Tot slot… de meeste relaties op de werkvloer zijn kortstondig…dus bedenk alvast - heel onromantisch - hoe je na een half jaar goed blijft samenwerken.

Lot’s of Love