0
0
0
s2sdefault

Wilt u een werknemer ontslaan dan heeft u natuurlijk geen zin in langdurig slepende juridische procedures. JuriMail heeft ervaring in het opstellen van een voor uw bedrijf goede regeling. Ik geef u advies welke stappen u moet ondernemen om niet verzeild te raken in een maandenlange demotiverende situatie. Het juridische en financiële risico kan zo binnen de perken worden gehouden.

 

Conflicten

U zit er natuurlijk niet op te wachten dat uw voornemen een medewerker te ontslaan, uitmondt in ruzie, slaande deuren, roddel en achterklap en schade aan uw bedrijfsnaam. JuriMail inschakelen betekent een snelle interventie. Meestal betekent dit dat de werknemer beseft dat, ondanks het ontslag, hij toch redelijk tot goed behandeld wordt. 

Zelf kunt u voorafgaand of tijdens het conflict ook veel bijdragen. Zorg voor een goede communicatie, luister en blijf rustig. Weet u voordat u het ontslag aanzegt al dat dit uit de hand loopt? Bereidt u dan zorgvuldig een strategie voor die voorkomt dat de onrust overslaat op uw hele bedrijf. Bedenk ook hoe u uw bedrijf voortzet, nu u een medewerker minder heeft.

 

Contact

Neem contact op met JuriMail. Ik help u met het bepalen van een goede strategie en kan u helpen een goede communicatie voor te bereiden. Tenslotte is het voor een werknemer die ontslag krijgt aangezegd een grote teleurstelling om zijn baan te verliezen. Is uw communicatie helder en duidelijk, begrijpt de werknemer de redenen en onderbouwing van het ontslag, dan zal dat een groot deel van de onrust wegnemen. Verder ben ik natuurlijk op de hoogte van alle ins en outs van het arbeidsrecht en kan u dus alles vertellen van de juridische procedures en de transitievergoeding.

 

Bel direct:

06-36437303    

JuriMail, voor een snelle en transparante oplossing.