De zorgkosten zijn hoog in Nederland. Begrijpelijk dat men deze kosten in de hand probeert te houden. Maar dat moet dan wel volgens de regels. 
De kwaliteit van uw leven wordt mede bepaald door voldoende hulp in de huishouding. Daar wordt al veel in gesneden.
 
Erger is het echter als de regels door uw gemeente niet goed worden nagekomen. Zelf weten ze dat best, maar wachten ze af tot u actie onderneemt. Dat is een methode van werken die JuriMail tegen de borst stuit. Daarom wil ik u op goede en goedkope wijze helpen om de huishoudelijke hulp die u nodig heeft, ook echt te krijgen.
 
Heeft u huishoudelijke hulp aangevraagd?
Vindt u het te weinig?
Worden er geen uren huishoudelijke hulp genoemd?
 
 
Dan is het van groot belang om snel bezwaar aan te tekenen. Dat kan altijd maar gedurende een korte tijd, dus bel mij direct zodra u een beslissing heeft gekregen.
 
 
Heeft u al langer huishoudelijke hulp dan lijkt het dat u niets meer kunt doen. Dat is echter niet helemaal waar. U kunt een brief of mail sturen naar de gemeente waarin u aangeeft dat er sprake is van een gewijzigde situatie en u meer hulp nodig heeft. U doet een beroep op de rechtszaken van het afgelopen jaar. Natuurlijk wil ik dat ook namens u doen. De gemeente is dan verplicht opnieuw naar uw WMO-aanvraag te kijken. De beslissing van de gemeente ontvangt u dan binnen twee of zes weken. (Afhankelijk van of er wel of niet een onderzoek heeft plaatsgevonden). Of op dit moment een herzieningsverzoek ook daadwerkelijk een herziening oplevert, is echter ongewis. Voor meer info gewoon even bellen.

-------------------------------------------------------------------

Er zijn diverse gemeenten die enkel resultaatgericht indiceren, in plaats van aan te geven op hoeveel uren u recht heeft op huishoudelijke hulp. Lees hier over Enschede. 

http://enschede.1twente.nl/rechter-kraakt-beleid-voor-hulp-in-huis-in-enschede

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/minister-past-de-wet-aan-zodat-huishoudelijke-hulp-beter-geregeld-wordt

https://www.tubantia.nl/enschede/in-enschede-krijg-je-meer-thuishulp-zodra-je-een-procedure-start

Daarnaast zijn er gemeenten die van wel heel erg weinig uren uitgaan.