0
0
0
s2sdefault
De hond uitlaten, dat kan...als je durft..

Soms heb je een vriendje dat al met folders geld verdient. Hij zit in groep 7.  Zeven euro vijftig per week. Dat krijg jij nog niet eens als zakgeld. 

Dat werken.. dat lijkt jou ook wel wat. Maar mag het wel?

 

Mag je nu wel of niet werken?

In ieder geval is het natuurlijk niet de groep waarin je zit belangrijk. Nee, het gaat om je leeftijd. Ben je al 13 jaar?

Als je nog geen 13 jaar bent, mag je nog niet werken. Dus ook geen folders rondbrengen.

 

Vind je dat vervelend?

Dat snap ik best. Maar hier in Nederland zijn wij er trots op dat kinderen niet hoeven te werken, zelfs niet MOGEN werken.

Het is een verworven recht waar jij ook best trots op mag zijn.

 

Wil jij toch geld verdienen terwijl je nog geen dertien bent?

 Dat kan hoor, maar doe het niet te veel en te lang. Maximaal een uurtje per dag. Dat is de internationale norm. En echt, dat is voor jou veel gezonder. 22% van de 12-jarigen werkten in 2012 in NEDERLAND. Echt waar. Kinderarbeid dus, ook hier in Nederland! En deze kinderen blijken veel lichamelijke klachten en stress te hebben door dat werken. Dat wil jij niet. Geld is echt niet zo belangrijk. 

 

Wat kun je doen als je toch wat wil verdienen?

Ga klusjes doen voor de buurvrouw; het gras maaien, boodschappen doen. Of verkoop koekjes of leer ouderen een facebookpagina te maken. Er zijn mogelijkheden genoeg, als je maar goed om je heen kijkt. Maar doe alleen de dingen die je leuk vindt. Werken doe je nog je hele leven!