Rechten op de werkvloer

 

Het hebben van personeel moet geen hoofdpijndossier worden.               

Aanzegtermijnen, proeftijdbedingen, concurrentiebedingen, loonstrookjes, het aantal contracten dat u mag geven voordat u een vast contract moet geven. Doorlopend zijn er veranderingen in wet- en regelgeving.
Het is belangrijk om goed op de hoogte te zijn van alle wijzigingen, naast de vele regels die er altijd al gelden bij uw bedrijf. Boetes, onzekerheid of boosheid bij uw personeel, imagoschade. Dat wilt u echt niet. Op de site kunt u veel informatie vinden, maar u kunt mij ook altijd even bellen of mailen. Wèl zo snel, wèl zo persoonlijk en beter toegesneden op uw bedrijf.

Wilt u het heel goed aanpakken en niets vergeten?
Ik kom graag bij u langs om uw contracten en werkwijze te verbeteren. En dan gewoon echt praktisch: kant en klare contracten toegesneden op uw bedrijf en bijvoorbeeld een reglement social media, roken, etc. omdat uw bedrijf daar op dit moment behoefte aan heeft. Niets meer, niets minder.

Mail voor meer informatie en prijsopgave naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel me even: 06-36437303

Hieronder vindt u blogs verdeeld over diverse categorieën die voor u, als werkgever, van belang zijn.

 

Als werkgever heb je met diverse wetten en regels te maken. Hieronder vindt u artikelen die we hebben geplaatst onder het kopje "algemeen". 

 

Als u een medewerker in dienst wilt nemen, is het verstandig een arbeidsovereenkomst af te sluiten. Een mondelinge overeenkomst is ook een overeenkomst, maar kan bij onenigheid toch wel tot veel problemen leiden. 

Aangezien de wet u toch al oplegt om diverse gegevens schriftelijk aan de medewerker te geven, is een arbeidsovereenkomst wel zo efficiënt. 


Een zieke of arbeidsongeschikte werknemer dient u goed te begeleiden. Hoe dat moet en wat er van de werknemer mag worden verwacht?


Sociale zekerheid, denk hierbij  aan werkloosheid, arbeidsongeschiktheid, ouderdom.


Zowel de wet als de cao regelen al heel veel. Niet alleen over vakantie, maar ook over veel andere verlofvormen. Denk aan ouderschapsverlof, langdurend of kortdurend zorgverlof of zwangerschapsverlof. Bijzonder verlof, bijvoorbeeld vrije dagen in verband met een 25-jarig dienstverband, wordt niet in de wet geregeld, maar wel in veel cao's. Mocht dat niet zo zijn, dan kunt u een dergelijke regeling ook zelf opstellen en opnemen in het arbeidscontract.
 

Vragen die werknemers en werkgevers hebben, worden hier beantwoord en  geanonimiseerd gepubliceerd.


U bent werknemer?

U kunt hier vragen en antwoorden vinden over uw rechten en plichten. 

Op de site vindt u algemene antwoorden, voor uw specifieke situatie kan het allemaal net iets anders liggen. Houdt u daar rekening mee.

Heeft u een vraag waar u geen antwoord op kunt vinden?  U kunt uw vraag naar me mailen en ik zal uw mail zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Misschien wilt u liever een individueel, op uw situatie toegespitst advies? Dat doe ik graag, maar daar hangt wel een klein prijskaartje aan. Ik zal u altijd vooraf aangeven wat de kosten zullen zijn. U komt nooit voor verrassingen te staan. 

Voor een vraag kunt u mij mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wilt u liever snel even telefonisch contact? Ook dat kan.
Telefoonnummer: 053-4619377 of 06-36437303